Business continuity

Limiteer de impact na een incident.

Door het opstellen en uitvoeren van een duidelijk actieplan voor het beheer van cyberincidenten, kunnen organisaties snel en effectief reageren op bedreigingen en eventuele schade tot een minimum beperken

Ken je netwerk.

Vaak hebben bedrijven onvoldoende inzicht in de exacte samenstelling van hun netwerk en de locatie van hun informatiemiddelen. Het is daarom van cruciaal belang om een gedetailleerde netwerkkaart te maken en up-to-date te houden om een goed inzicht te krijgen in de samenstelling van het netwerk en de locatie van bedrijfsmiddelen.

Door de netwerkkaart regelmatig te controleren en bij te werken, kunnen bedrijven een beter begrip krijgen van hun IT-infrastructuur en de veiligheid van hun gegevens verbeteren. Dit kan helpen om problemen snel op te sporen en op te lossen, de naleving van regelgeving te verbeteren en de algehele efficiëntie van het netwerk te verbeteren.

Data herstellen na een aanval

Data is de ruggengraat van elke organisatie en het beschermen ervan is cruciaal. Het waarborgen van bruikbare back-ups is essentieel om dataverlies te voorkomen en snel gegevens te herstellen in geval van een storing. Het is echter niet genoeg om alleen back-ups te maken, het is ook belangrijk om voorbereid te zijn met een DR (Disaster Recovery) plan dat duidelijk definieert wat te doen bij verschillende soorten calamiteiten.

Tot slot is het gebruik van segmentatie een effectieve manier om de beveiliging van gegevens te verbeteren door gegevens op te delen in afzonderlijke secties, waardoor de verspreiding van eventuele bedreigingen wordt beperkt. Cybweb is de ideale partner bij uitstek, die je helpt doorheen dit volledige proces.

Data Recovery plan

Back-ups

Segmentatie